Waarom SMS?

Bij het woord SMS zullen veel mensen denken aan een ouderwetse methode wat gebruikt werd voordat instant messaging (denk aan Whatsapp of Telegram bijvoorbeeld) bestond, maar in feite is het tegendeel waar! SMS is een techniek die (opnieuw) is begonnen aan een opmars en iedere dag weer door meer bedrijven gebruikt wordt.

Wat zijn de voordelen van SMS?

Om een Sms-bericht te ontvangen is er (in tegenstelling tot andere berichtenservices) geen internetverbinding nodig. Hierdoor kan SMS’en dus eigenlijk altijd en alle telefoons zijn geschikt voor SMS. Van de nieuwste smartphone tot een ouderwetse mobiele telefoon, allemaal kunnen ze Sms-berichten ontvangen. Hiermee is er dus meer zekerheid dat het berichtje wordt afgeleverd. Uit meerdere onderzoeken is al gebleken dat SMS herinneringen er vaak voor zorgen dat een klant sneller actie onderneemt, denk daarbij aan het betalen van een factuur of het herinneren aan een afspraak.

Waarvoor kan ik SMS gebruiken?

Sms-berichten verzenden kan voor heel veel verschillende toepassingen gebruikt worden. Een aantal van deze toepassingen zijn:

• Betaalverzoeken en Betaalherinneringen
  • Tweestap-verificatie voor uw systemen
  • Het bevestigen van een afspraak
  • Bulk SMS’jes bij een lancering of kortingsactie

Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijkheden, deze zijn namelijk eindeloos

SMS API

Door gebruik te maken van de SMS API van MaxiTEL integreert u de SMS diensten helemaal gratis met uw eigen systemen. Zo kunt u ervoor zorgen dat er met 1 druk op de knop berichten worden verzonden naar zoveel telefoonnummers als u maar wilt. Ook kunt u uw eigen afzendernaam kiezen, dit kan een 06-nummer zijn, maar ook een naam. Dit alles kan al vanaf 7.5 cent per bericht.

Op kleinere schaal SMS verzenden of geen mogelijkheid om het te integreren? Vanuit ons portal kunt u Sms-berichten per stuk verzenden door simpelweg het telefoonnummer en het bericht in te vullen!

Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling via verkoop@maxitel.nl of bel ons op 0800-0789